Избрани Новини

Нетърпима миризма се носи от канализацията в жк "Бистрица"

Десетки са сигналите до кмета на Дупница

Близо 500 живеещи в най-големия квартал на Дупница – жк "Бистрица", са се включили в подписка до кмета на общината инж.Методи Чимев, предаде БНР. Подадени са и десетки сигнали до администрацията за нетърпимата миризма, която повече от месец се разнася от шахтите на подменена няма и от месец канализация. Проблемът беше поставен и на последната сесия на Общинския съвет. 

Миризмата е особено силна и нетърпима до два от жилищните блокове. От година в жк "Бистрица" се правят ремонти на надземната и подземната инфраструктура. "Възможно е да има запушване на канал за отпадни води", предполага ресорният заместник-кмет на общината Красимир Георгиев: "При такива случаи шахтите се запушват. Много често става запушването на шахтите абсолютно поради безотговорност на хората, да речем. Каквото и да е, не е нерешимо, ако трябва, ще подменим някоя тръба".

Назначена е комисия, която проверява и изследва причината за миризмата. Замервания и наблюдения се правят и през почивните дни. До вторник или сряда комисията ще обяви какви мерки трябва да се предприемат по отстраняване на този проблем.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов