Поздравиха хората с увреждания в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Поздравиха хората с увреждания в Благоевград

03 декември 2018, 15:30 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Днес е Международен ден на хората с увреждания

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова се срещна с хора от уязвими групи по повод 3 декември – Международен ден на хората с увреждания. Тя ги поздрави от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име „Пожелавам ви да сте винаги така усмихнати, здрави, щастливи. Поздравявам всички хора, които работят и се грижат за вас, защото го правят с голямо сърце и желание. Наистина сме им длъжници, трябва и ние да се грижим повече за тях. Ние сме да ви създаваме условия и да се грижим за вас. Със сигурност има още какво да направим, но се стараем, колкото можем. Бъдете здрави и щастливи! Пожелавам ви весели коледни празници“, каза в част от приветствието си заместник-кметът.
Преди срещата потребители на социални услуги  в община Благоевград се включиха в шествие, което започна от ул.”Т.Александров” при Съдебната  палата и продължи до МОЛ „Ларго“. Те пуснаха 60 балона  – бели, зелени, червени – цветовете на трибагреника, във въздуха пред МОЛ „Ларго“. По време на инициативата потребителите и хората, работещи в социалните услуги раздаваха флаери на гражданите с  послания, които да напомнят за хората в неравностойно положение.
Хората в неравностойно положение имат множество инициативи през декември. 

Преди дни представители от Защитено жилище „Струма“ и Защитено жилище „Слънчев дом“ взеха участие в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти-доброволци участниците играха мини- баскетбол.
Потребители на социалните услуги на община Благоевград взимат и активно участие в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград. Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в Градската художествена галерия. Младежите и девойките ще участват и в Коледен базар, който ще се проведе в рамките на три дни - 19-21 декември.  За базара те са  изработили коледни артикули, подкрепени в дейностите си  от служителите – социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели.
Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания  с потребителите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета