Коледната елха ще засияе днес в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Коледната елха ще засияе днес в Благоевград

05 декември 2018, 10:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Началото е в 18.30 часа

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Коледният фестивал преминава под мотото "Следвай звездата, озари пътя!”

„Следвай звездата, озари пътя!” е мотото, под което тази година ще премине коледно-новогодишната програма на Община Благоевград.  И този път по традиция кметът д-р Атанас Камбитов ще даде начало на празничните инициативи със запалването на коледните светлини на елхата на площад „Георги Измирлиев” днес, 5-ти декември, от 18.30 часа.
Коледният фестивал включва редица мероприятия.
Едно от най-любимите събития, превърнало се в традиция за Благоевград -  „Часът на  приказния разказвач“, започва от 10 декември във фоайето на Община Благоевград от 18.00 часа. От 15 декември, във фоайето на Младежкия  дом, започва Детският коледен панаир, любима инициатива за децата, която се провежда съвместно с Община Благоевград и фондация „Easyart“.
И тази година Дядо Коледа ще очаква писмата от малчуганите на Благоевград да бъдат пуснати в кутията, която ще бъде позиционирана пред елхата, на пл.„Георги Измирлиев“. В началото на Новата година писмата ще бъдат отворени, а победителите ще получат подаръци, осигурени от кмета д-р Камбитов.  
Активно участие в програмата  взимат и децата на Благоевград. Представители на елитни гимназии от града  ще се представят с базар, изложба, концерти.
В Коледния фестивал „Следвай звездата, озари пътя!“ Община Благоевград работи съвместно със заведения в Благоевград, които се включват с интересни събития. Инициативите са поместени в книжките на Коледния фестивал.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета