Задържаха нарушител в района на ДГС-Първомай - blagoevgrad.utre.bg

Задържаха нарушител в района на ДГС-Първомай

10 декември 2018, 20:08 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    samokovest.bg

Той е рецидивист с много кражби на дървесина

Нарушител-рецидивист с множество кражби на дървесина в района на „ДГС Първомай” е задържан при съвместна акция на горски служители и гранични полицаия, съобщиха от ЮЗДП. На 9 декември, около 19.00 часа, след получен сигнал от дежурен полицай при ГПУ- Златарево за извършване на нарушение, по устна заповед на директора на „ДГС Първомай” веднага е изпратен дежурен екип на място.

При проверката на разклона за с.Долна Крушица горските служители  установяват, че Стамен Борисов Тилев – техен стар познайник, транспортира с джип с регистрационен № СА 6954 КА незаконно добити дърва за огрев от акация. Дървесината в размер на 0,80 пространствени куб. метра е без контролна горска марка и без превозен билет. В колата също така е открит и бензиномоторен трион.

Проверяващите са съставили 2 акта за нарушения на Закона за горите. Дървесината, транспортното средство и моторният трион са конфискувани и оставени на отговорно пазене в разсадник „Иваник”, където се съхраняват задържани вещи и материали.

Нарушителят Стамен Тилев е с немалък опит в незаконните дейности в горите. През 2016 г. служители на „ДГС Първомай” са съставили 2 акта за нарушения, за които  има влязло в сила и наказателно постановление. През миналата година срещу лицето е водено и наказателно производство за извършване на умишлени многократни палежи в горски територии.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета