Депутатите Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов присъстваха на първа копка в Симитли - blagoevgrad.utre.bg

Депутатите Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов присъстваха на първа копка в Симитли

11 декември 2018, 10:21 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

Стартира проект за мащабен ремонт на СУ "Св.Св. Кирил и Методий”

Народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов взеха участие в церемонията по стартиране на строителството на проект за мащабен ремонт на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Симитли.  Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът Апостол Апостолов направиха първа копка на обекта. По проекта, на стойност 2 млн.лв., предстои да бъдат изградени три иновативни класни стаи за обучение на открито, спортен комплекс, включващ игрища за футбол, баскетбол, тенис на корт, волейбол и писта за лекоатлетическо бягане.
Финансирането е осигурено от Държавен фонд „Земеделие” и Община Симитли. В рамките на строително-монтажните дейности ще бъдат извършени и други промени по материално-техническата база на училището, сред които изграждане на беседки на открито, снабдени със специални настилки и покривни роботи.
По-късно се проведе срещна с директори и учители от Симитли и региона, на която бяха обсъдени промените в Наредбата за приобщаващото образование и други нормативни актове, свързани с извънкласните занимания в държавните и общински училища, за които в бюджета са предвидени 25 милиона лева за следващата календарна година.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета