Подпомогнаха 9 деца, пострадали при ПТП-та - blagoevgrad.utre.bg

Подпомогнаха 9 деца, пострадали при ПТП-та

13 декември 2018, 16:14 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

От началото на април до края на септември 127 деца са получили тежки травми

Девет деца получиха средства от Националния фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия. Средствата са разпределени според степента на нараняванията на децата, станали жертва на пътни инциденти в периода от април до септември тази година. Инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ в ГДНП се обърна към всички с молба да помогнем на децата и на себе си, като се вслушаме в истината. А тя е, че само от началото на април до края на септември 127 деца са получили тежки травми при пътнотранспортни произшествия. От тях 55 са пътници, 45 са пешеходци, а 27 са водачи. 

Фондът е учреден през 2005 година от БЧК, Министерството на вътрешните работи – „Пътна полиция“, Съюза на българските автомобилисти“ и други организации и се управлява от Българския Червен кръст, а днес се подкрепя от много нови членове, приятели, доброволци.

Съпричастност към инициативата прояви столичното ЧЕСУ „Дорис Тенеди“. Като домакин неговите възпитаниците наблюдаваха демонстрация по оказване на първа помощ на пострадал от доброволци на БЧК. Те научиха и повече за безопасното поведение на пътя от младши инспектор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив, благодарение на когото на 8 ноември бе спасен животът на припаднало по време на демонстрации в Пловдив дете.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета