ЮЗУ докторант спечели първа награда в конкурс - blagoevgrad.utre.bg

ЮЗУ докторант спечели първа награда в конкурс

13 декември 2018, 21:28 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

Той е насочен към докторанти с интереси в сферата на международните финанси

Калина Дурова, докторант в катедра „Финанси и отчетност“ към Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, спечели първото място в Седмия академичен конкурс за наградата „Д-р Иванка Петкова“. Конкурсът е насочен към докторанти и млади изследователи с интереси в сферата на международните финанси. Той се провежда ежегодно от Института за икономическа политика, с подкрепата на Фондация „Ханс Зайдел“.
Темата на разработката, с която докторантът Калина Дурова спечели първата награда, е „Готовността на новите страни-членки за Еврозоната от гледна точка на бизнес цикъла“. Останалите двама финалисти, заели второ и трето място, са Магдалена Влахова-Велева, докторант от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Силвия Заркова, докторант в катедра „Финанси и кредит“ към Стопанската академия „Д. А. Ценов“ - Свищов.
Финалистите бяха наградени на тържествена церемония в София.
Това е втората престижна награда, която докторантът Калина Дурова печели след специалната награда на Асоциацията на индустриалния капитал в България в конкурса „Млад икономист 2018“, организиран от Съюза на икономистите в България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета