Избрани Новини

Мюзикълът "Да пееш под дъжда” гостува в Банско

Звездно участие имат Орлин Горанов и Мариан Бачев

На 11 и 12 януари от 18.00 в Читалище „Н. Вапцаров“ – Банско гостува мюзикълът „Да пееш под дъжда“. Спектакълът по едноименният холивудски филм е премиерен за България, а в него звездно участие имат Орлин Горанов и Мариан Бачев.
Под режисурата на Борис Панкин „Да пееш под дъжда“ оживява на българска сцена по мотиви от вечния филм на Метро Голдуин Майер. Представлението на Държавна опера - Варна, под диригентството на Страцимир Павлов, е едно романтично и носталгично дежа вю за ерата на нямото кино и разбира се, за любовта. В главните роли на филмовата звезда Дон Локууд и неговия приятел Козмо Браун, който първо заплита, а после разплита сюжетната интрига, блестят Орлин Горанов и Мариан Бачев. Изключително артистични са претендентките за сърцето на Дон Локууд - Сребрина Соколова и Лилия Илиева, в ролите съответно на филмовата му партньорка, капризната Лина Ламонт и талантливата драматична актриса Кати Селдън, която в крайна сметка не само измества Лина от екрана, но спечелва и любовта на филмовия красавец.
И както във всеки филм, така и тук антуражът от режисьори, асистенти и прочие задължителен персонал е впечатляващо голям. Никак не му е лесно на продуцента Ар Еф Симсън, в изпълнение на комичния актьор от Варненския театър Пламен Георгиев, нито пък на учителя по правоговор Кармайкъл, в чийто образ певецът Нейчо Петров - Реджи направо заслужава диплома за логопед.
Оперните, драматични и балетни артисти пеят, танцуват и присъстват толкова органично от началото до края на спектакъла, че е трудно да познаеш кой артист от кое сценично изкуство идва. Автори на хореографията са Боряна Сечанова и Мариана Крънчева, сценографията е дело на Иван Токаджиев, костюмите са на Анна-Мария Токаджиева, а за мултимедията се грижи „Бюро за пространствени решения“.
Очаквайте Държавна опера - Варна в Банско и през март с нейните най-нови балетни спектакли - "Пепеляшка" на 21 март, 18:00 и "Лебедово езеро" на 22 март, 18:00, НЧ "Н. Вапцаров".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)