Избрани Новини

С цветна програма бе открита Работилницата на Дядо Коледа в Благоевград

Коледната работилница ще бъде отворена от 9.00 до 17.00 часа

С богата и цветна програма бе открита Работилницата на Дядо Коледа в Благоевград. Началото бе поставено от възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
В уютното пространство на Градската художествена галерия, всеки ден до 21 декември деца от детските заведения в Благоевград ще изработват коледни украшения и сувенири. Коледната работилница ще бъде отворена от 9.00 до 17.00 часа.
Традиционно в Работилницата на Дядо Коледа децата творят под ръководството педагози, които помагат и ще показват различни техники на изработка. Освен забавлението и игрите, участниците в работилницата ще имат възможност да научат много интересни неща, свързани с предстоящите празници Рождество Христово и Нова година.
През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православния  информационен център на Неврокопската света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хлябът се пече.
Всичко изработено ще бъде изложено по време на Детския коледен панаир, който също е част от Коледния фестивал „Следвай звездата, озари пътя!“ на Община Благоевград. Базарът ще бъде позициониран на площад „Македония“ и ще се проведе в рамките на два дни - 22 и 23 декември.
   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов