Правителството отпусна над 10 млн.лв. допълнителни средства за общините в Благоевградско - blagoevgrad.utre.bg

Правителството отпусна над 10 млн.лв. допълнителни средства за общините в Благоевградско

19 декември 2018, 22:36 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

    Над 1 млн. лв. получава община Гърмен

Те са за текущи ремонти на улици, водопроводи и мостови съоръжения

С потановление на Министерския съвет общините в Благоевградска област получиха допълнителни средства в размер на над 10 млн. лв.
Средствата са отпуснати за извършване на текущи ремонти на улици, подмяна и реконструкция на водопроводи и мостови съоръжения и други приоритетни обекти за 14-те общини в областта.
По бюджета на община Банско са преведени 937 950 лв. за основен ремонт на съществуващо езеро, зелени площи, парково осветление и алейна мрежа около езерото в градския парк.
Община Белица получава 850 000 лв. за проект „Обновяване на площади и паркови пространства в Белица и селата Бабяк, Горно Краище и Дагоново.
С над 1 млн. лв.  ще се реконструират и ще се извършват текущи ремонти на улици в селата Брезница, Буково, Корница, Господинци, Борово и Лъжница в община Гоце Делчев.
Община Сатовча получава 900 000 лв. за изграждане на външни водопроводи в селата Годешево и Туховища и за ремонт на улици.
Над 1 млн. лв. получава община Гърмен, от тях 700 000 лв. ще се изразходват за рехабилитация на уличната мрежа в населените места на общината, 20 000 лв. са предвидени за изграждане на детска площадка в двора на СУ „Йордан Йовков” в село Осиково. 60 000 лв. са за подмяна на централния водопровод на село Скребатно. За реконструкция на моста над река Канина между селата Огняново и Марчево от кабинета „Борисов 3” са осигурени 80 000 лв. 158 000 лв. са отпуснати на днешното правителствено заседание за доизграждане на физкултурния салон в Обединено училище „Св.Климент Охридски” в село Дебрен.
За община Хаджидимово са осигурени 400 000 лв. за благоустрояване на улици в селата Абланица, Беслен, Блатска и Теплен.
По бюджета на община Якоруда са преведени 850 000 лв., като от тях 750 000 лв. са предвидени за пътя Конарско – Бел камен и 100 000 лв. за реконструкция на площад и градска градина.
Община Петрич получава 1 млн. лв. за изграждане на социален комплекс за хора с увреждания.
1 млн. лв. са отпуснати на община Сандански за изграждане на пътна връзка за обект „Спортно-рекреационен център”.
За ремонт на уличната мрежа в села на община Разлог са осигурени 600 000 лв.
1 млн.лв. получава община Симитли за ремонт на улици в съставните села на общината.
В постановлението на Министерския съвет са предвидени 580 000 лв. за община Струмяни, с които да се изгради нов водопровод, мръсен канал и асфалтиране в село Микрево.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета