АУБ с 4 от 5 първи места в рейтинга на МОН - blagoevgrad.utre.bg

АУБ с 4 от 5 първи места в рейтинга на МОН

20 декември 2018, 17:20 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    АУБ, архив

    АУБ е абсолютен лидер по престиж.

Университетът затвърди водещата си позиция като качество и успешна реализация

Американският университет в България за поредна година е водещ университет у нас според новото издание на рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година. АУБ заема първо място в 4 от общо 5 направления, по които университетът е оценяван от рейтинговата система.
Университетът е официално най-доброто висше учебно заведение по бизнес администрация, икономика, политически науки, журналистика и масови комуникации, а в категорията компютърни науки заема второ място сред общо оценени 51 университета.
АУБ е на първо място в класирането по показател „Реализация на пазара на труда и регионална значимост“ във всички 5 направления, оценени от системата, като безработицата сред завършилите „Икономика“, „Компютърни науки“, „Политически науки и международни отношения“ е 0 %. АУБ е абсолютен лидер и по престиж.
Президентът на АУБ д-р Стивън Съливан сподели по повод резултатите: „Искам да изразя огромни благодарности към нашите преподаватели и служители, които с ежедневната си работа и усилия осигуряват образование на световно ниво и дават възможност на нашите студенти да станат смислени и успешни граждани. Рейтинговите системи са изключително важни, защото дават информация на студентите и кандидат-студентите, както и стимулират университетите в това да бъдат все по-добри и да търсят все по-високи резултати. Те предоставят важна информация на държавните институции за цялостното състояние на образователната система, като помагат за очертаване на цели и приоритети. Въвеждането на такава система в България бе изключително важна стъпка, която е в крак със световните тенденции.“
*В текста като направления са използвани названията на специалностите в АУБ. Съответствието между тях и наименованието, използвано в рейтинговата система, вижте тук:
1. Бизнес администрация = Администрация и управление
2. Журналистика и масови комуникации = Обществени комуникации и информационни науки
3. Икономика = Икономика
4. Компютърни науки = Информатика и компютърни науки
5. Политически науки и международни отношения = Политически наукиКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета