Избрани Новини

Сътворяват чудеса в община Кресна преди Коледа

Общината приготви 1 300 пакети за всички пенсионери и хора в нужда

Трудно се пише за доброто, дори по Коледа !
Французите казват: "Доброто, което си направил, трябва да скриеш между тялото и ризата", защото "Добродетелта е сама на себе си награда."
Но как да не възнаградиш поне с усмивка или с нескрити аплодисменти онзи, който изпълва празнината на делника у теб и те кара да се чувстваш ЧОВЕК и част от нещо голямо и истинско! И ако още не се досещате за какво ви говоря, моля, разгледайте приложените снимки. Те са от община Кресна и на тях виждате как общински служители сръчно подготвят повече от 1 300 пакета за ВСИЧКИ пенсионери и хора в неравностойно положение от общината.
Как мислите, дали в София, Пловдив, Варна или в друг някой град, дето се кичи с прозвището "най-добър град за живеене" или "Европейска столица на ..." ще се случи подобно нещо ? А в Кресна се случва..., година след година, напук на всичко и въпреки финансовите трудности, информират от пресцентъра на олщината.
За поредна година всички пенсионери, социално слаби и хора в нужда от община Кресна ще бъдат почетени с внимание и бащинска грижа. За някои от тях това ще бъде само израз на уважение, но за хората в нужда това е шанс да намерят у себе си живеца на достойнството по Коледа и да усетят човешка топлина и истинска грижа.
Започнах с французите и искам да завърша с тях, защото те са много мъдър народ и са го доказали през хилядолетията. Та те, французите обичат да казват и "Който прави добро, добро ще намери" и "Направеното добро не се губи никога"...

Духът на Коледа трайно се е настанил в Кресна. Чудесата продължават !



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)