Избрани Новини

Правителството отпуска 1,5 млн. лв. за нова зала за художествена гимнастикa

Това е най-красивият коледен подарък за националния отбор, заяви Илиана Раева

Правителството ще отпусне 1,5 млн. лв., за да бъде изградена нова зала за художествена гимнастика. Тя ще се намира в комплекс „Раковски“, където тренира националният ни отбор по художествена гимнастика. Новината съобщи в Министерски съвет министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„С изграждането на залата ще се реши един много наболял проблем с материалната база за подготовка на националните състезателки“, коментира министър Кралев.

Новата зала ще бъде на 10 метра от старата и двете ще са свързани с топла връзка.

„С изграждането на новата няма да се възпрепятства подготовката на гимнастичките“, посочи още Кралев. Той не се ангажира с точни срокове за изграждането на залата, защото това зависи от провеждането на обществената поръчка, но изрази надежда тя да е готова до края на годината.

„Днес е исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика“, заяви председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов и на правителството за подкрепата и обеща още по-големи успехи за родните грации.

„Това е исторически ден за българската художествена гимнастика. Много сме щастливи. От името на целия отбор искам да изкажа огромните си благодарности към премиера Бойко Борисов и правителството, както и на министър Красен Кралев, който е винаги до нас и ни помага“, сподели капитанът на отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова.

В началото на правителственото заседание премиерът Борисов обясни, че това е едно обещание, което все още не са изпълнили и сега е времето да го направят. На заседанието бяха и целият национален отбор по художествена гимнастика, заедно с техните треньори и Илиана Раева. Те подариха на премиера и златна топка. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов