Избрани Новини

Даниела Савеклиева отчете дейността си през изминалата година

Внесла е 22 законопроекта и проекти на решения

"От началото на тази година като народен представител и в качеството ми на член на Комисията по бюджет и финанси и на зам.председател на Комисията по икономическа политика и туризъм съм внесла 22 законопроекта и проекти на решения", това каза на пресконференция народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград Даниела Савеклиева.
„Заедно с колегите народни представители на ГЕРБ от Благоевградска област сме задали въпроси към различни министри по проблеми и значими проекти за Благоевградска област, като проекта за преносен газопровод Симитли-Разлог-Банско и за междусистемната газова връзка Гърция-България, ремонта на тунел "Кривия" по направлението на републикански път І - 1/Е-79/ "Видин - Кулата", който е част от трансевропейската пътна мрежа, за развитие на Национална спортна база "Цар Самуил", за проблема с осветлението на пътен участък на Е79 от м.Антените до кв.Струмско в района на Благоевград”, уточни Даниела Савеклиева.
Тя добави, че през годината е провела редица приемни, които са посетени от жители от цялата област. „Най-често въпросите бяха свързани с осигуряване на трудова заетост и възможностите, които предлагат правителствени програми в тази сфера, проблеми, свързани с административни казуси, от социален и обществен характер. С представители на Съюза на хората с уврежданията коментирахме законодателните промени, касаещи т.нар. инвалидни пенсии и мерките, които се предвиждат срещу нарушителите в системата“, добави Савеклиева.
„От 1 януари 2019 година всички хора с трайни увреждания, които са над 18 години, ще имат право на нов вид месечна финансова подкрепа. Помощта е регламентирана в новия Закон за хората с увреждания. Тя ще замени досега изплащаните добавки на лицата за социална интеграция, както и социалната пенсия за инвалидност, когато същата се изплаща към друг вид пенсия. Размера на финансовата подкрепа ще зависи от степента на увреждане и ще се определя и актуализира спрямо линията на бедност в България, определена с постановление на Министерски съвет“, каза още Савеклиева.
Тя заяви, че често по време на приемните е бил поставян и въпрос за доходите на хората като отбеляза, че в тази връзка ПП ГЕРБ е предприела редица мерки, една от които е увеличение на минималната работна заплата от януари 2019 година, .
По традиция Даниела Савеклиева разчупи питка с късмет заедно с представители на медиите от Благоевград и отправи пожелание за успешна и ползотворна работа и много добри новини през новата 2019 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)