Избрани Новини

Как ще посрещнем Нова година?

Почти 70% от българите ще посрещнат Новата година у дома

По домовете си ще прекарат Новогодишните празници 67% от българите, посочват в декемврийското проучване на „Екзакта”. Посрещането на Нова година е свързано с по-висока мобилност на хората и с по-голямо желание да празнуват извън дома – 17% от интервюираните ще отидат на гости, 11% ще посрещат празника в заведение, а 3% ще празнуват на площада.
Сравнението с данните на „Екзакта” от декември 2017 г. показва, че със 7% намаляват българите, които ще посрещнат Нова година вкъщи.
На Нова година на гости ще ходят предимно хора на възраст между 18 и 40 години, жители на столицата и на останалите градове в страната. В заведение смятат да посрещнат Нова година млади хора на възраст между 18 и 40 години, респонденти с висок жизнен стандарт и жители на столицата.
74% от българите заявяват, че няма да пътуват за Новогодишните празници.
В сравнение с Коледа, за Нова година с 3% нараства делът на българите, които ще пътуват в страната (от 19% на 22%). За Нова година в страната ще пътуват предимно млади хора на възраст до 50 години, образовани и заможни респонденти.
С 2% повече спрямо Коледа са и възнамеряващите да посрещнат Новата 2019 година в чужбина. Зад граница ще пътуват по-често хора на възраст между 30 и 60 години, високообразовани, с висок стандарт и жители на градовете-областни центрове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов