Избрани Новини

Заловиха крадеца, отмъкнал 20 000 лева от камион

Крими

31-12-2018, 14:00

Снимка:

МВР

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Хванаха и крадеца на дамска чанта от жена в Пловдив

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 13 криминални престъпления – 8 кражби и 5 други. Разкрити са 5 престъпления.

- Мъж е привлечен като обвиняем за кражба на значителна парична сума. Припомняме, че разследването стартира в Трето РУ на 27 декември, когато 20-годишен шофьор съобщил, че в търговска база на ул. „Брезовско шосе“ в Пловдив от управлявания от него товарен автомобил „Мерцедес“ била задигната чантичка с около 20 000 лева. В хода на проведените активни издирвателни действия служителите установили, че посегателството е дело на 53-годишен жител на Хисаря, криминално проявен и осъждан. Спрямо него била взета 24-часова полицейска мярка за неотклонение. След доклад на материалите в районната прокуратура на извършителя е повдигнато обвинение, задържането му е удължено до 72 часа.

- За броени дни пловдивски криминалисти разкриха извършител на грабеж. В петък във Второ РУ бил отведен 40-годишен мъж, който на 25 декември отнел дамската чанта на 55-годишна жена на ул.„София“. Работата по досъдебното производство продължава под наблюдение на прокуратурата.

-18-годишна, вживяла се като жертва на инсцениран от нея грабеж, е била разобличена от служители на РУ - Първомай. На 20 декември тийнейджърката се явила в полицията и обяснила, че  след заплаха с остър предмет й били отнети над 300 лева. Незабавно за разследване на случая бил сформиран екип от криминалисти, които започнали разследване. Не след дълго те установили, че фактите, представени от момичето, не отговарят на истината. В крайна сметка било установено, че тя е подала неверни данни в полицейското управление с цел да прикрие похарчените в игрална зала пари.

- Трима пияни шофьори се озоваха в полицейския арест през последното денонощие. Около 3.30 часа вчера, на бул.„Христо Ботев“ в областния град, 48-годишен управлявал лек автомобил „Тойота“ с концентрация на алкохол в кръвта над 1,8 промила. Към 9 часа, на ул.„Васил Левски“ в Асеновград, 43-годишен бил седнал зад волана на лек автомобил „Опел“ с 1,75 промила, а в първите минути на днешния ден на ул.„Цар Иван Асен ІІ“ 50-годишен местен водач на лек автомобил „Ауди“ бил с 1,26 промила. Срещу мъжете са образувани бързи производства.

- Три търговски обекта били разбити и обрани вчера на територията на областната дирекция на МВР. Сигналите са получени в полицията за времето между 4.40 часа и 5.30 часа. По идентичен начин – след разбиване на входна врата, крадци са влезли в магазини на ул.„Бъндерица“ в Пловдив, в Асеновград и в село Крумово. Общо са задигнали цигари, хранителни стоки, алкохолни и безалкохолни напитки и оборотни пари на обща стойност близо 3 000 лева. По случаите са образувани досъдебни производства. Авторите на посегателствата се издирват.

- Посетителка в пловдивски мол станала жертва на джебчийска кражба в петък. По първоначални данни, около 18 часа, в магазин за дрехи от чантата на клиентка с ловкост било отнето портмоне с над 300 лева, банкови карти и лични документи. По сигнала работят служители на Шесто РУ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов