Избрани Новини

Кои училища са допуснати в конкурса "Посланици на здравето"?

Общо са 65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас

65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2018/2019 г.
Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.
Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория. Министерство на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 проекта.
Проектите, отговарящи на регламента са 65, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати - 13 проекта; от 5-ти до 8-ми клас – 29 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 23 проекта. "Избирам да бъдем здрави".

За област Благоевград:

- "Спортът - здраве и добро настроение", ОУ "Братя Миладинови" с ръководител Радка Бельова, с.Елешница

- "Успяваме заедно" - Трето основно училище "Братя Миладинови" с ръководител Славка Жостова, гр. Гоце Делчев

- "Здравословно хранене и физическа активност", ЗПГ " Климент Аркадиевич
Тимирязев" с ръководители Й. Пехливанова, Д. Комджиева и М. Гогова, гр. Сандански

За област Пловдив:
- "Избирам да бъдем здрави", ОУ "Яне Сандански" с ръководител Валя Рашева, Пловдив
- "Здравни детективи" - ОУ "Елин Пелин" с ръководител Зорница Бакалска,  Пловдив

- "Бъди здрав и спортувай" СУ "Паисий Хилендарски" с ръководител Доброслава Тодорова, Пловдив






Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)