Прощаваме се с Иван Ласкин - blagoevgrad.utre.bg

Прощаваме се с Иван Ласкин

08 януари 2019, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Фейсбук

Няма загуба, ако някой е в сърцето ти, казваше актьорът

Днес роднини, близки, приятели и почитатели ще се сбогуват с големия актьор Иван Ласкин. Поклонението ще бъде в 12,30 ч. в черквата "Св.Седмочисленици". Малко по-късно погребението му ще се състои на Алеята на творците на Централните софийски гробища, информира tribune.bg.
Обичаният актьор ни напусна на Богоявление, едва 48-годинишен. На 48 години почина и непрежалимият му приятел Чочо Попйораднов, за когото Ласкин казваше: „Няма загуба, ако някой е в сърцето ти“.
Според колегата му, приятел и актьор Христо Мутафчиев, „Езикът му е донесъл много неприятели, но той е бил достоен и справедлив човек“.
Иван Ласкин е роден на 10 март 1970 г. Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф.Здравко Митков. Дебютира в ролята на Джими Портър в „Обърни се с гняв назад“ от Джордж Озбърн.
Обичан е и заради многото си роли в български игрални филми. Сред тях са „Васко да Гама от село Рупча“, „Честна мускетарска“, „Вагнер“, „Хайка за вълци“, „Дунав мост“, „Магьосници“, „Колобър“, „Приятелите ме наричат Чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“. Участвал е в европейски и американски продукции, макар в последните телевизионни участия да казваше за себе си, че „вече е бутиков актьор“.
Извън сцената любимото му занимание беше природата, ловът и кулинарията.
Талантливият актьор често се надсмиваше над глупостта, малодушието и посредствеността. А българската публика му отвръщаше с любов.

Нека припомним, че, макар и роден в София, родът му тръгва от петричкото село Богородица. Той обичаше Пиринския край и винаги с радост играеше в родния край на дедите си.

Поклон!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета