Всеки трети избира почивка в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Всеки трети избира почивка в Банско

08 януари 2019, 17:20 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

    В класацията следват Боровец и Пампорово

Младите от 18 до 29 г. най-много предпочитат да карат ваканцията си под връх Тодорка

Банско е най-предпочитаната дестинация за зимен туризъм за над 1/3 (34%) от българите. Това сочат данните от национално представително проучване на изследователския център „Тренд”, проведено между 30 ноември и 6 декември 2018 г. по метода „лице в лице“ сред 1007 пълнолетни граждани, съобщава  abcnews.bg.
В класацията следват Боровец и Пампорово, които, взети заедно със съответно 17 и 12%, не могат да достигнат резултата на курорт №1. В демографските разбивки прави впечатление, че младите от 18 до 29 г. най-много предпочитат да карат ваканцията си под връх Тодорка.
Глобално над 650 000, или 12%, са хората, планиращи почивка в планината през този сезон с цел туризъм. 79% са тези, които няма да ходят никъде, докато почти всеки десети (9%) все още не е решил.
83 на сто от всички, които ще разпускат през студените месеци, декларират, че ще го направят в България. Един на всеки десет (11%) пък възнамерява да е в чужбина. Над половината от анкетираните (54%) оценяват като добри условията за зимен туризъм у нас. Едва 3% ги смятат за лоши.Коментари (2)

Потребител
Диана
Нормално е повечето хора да предпочитат Банско пред другите курорти. Все пак в бБанско условията за каране на ски са най-добри.
09 януари, 15:40 ч.
Потребител
ѝони
в градовете няма какво да се прави през зимния сезон, освен да си счупиш някой крак на непочистен лед. истината е в ски курортите- там е животът декември-март
09 януари, 11:41 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета