Избрани Новини

Излезе "Песенна шевица“ - първият музикален албум на Филип Синапов

В него са събрани 11 песни-бисери от Родопите и Пирина

„Вдъхновява ме любовта ми към народната песен и твърдата ми увереност, че именно млади хора като мен трябва да я съхраняват, развиват и пренесат във времето, за да е вечна тя.“ /Филип Синапов/
„Песенна шевица“ е първият музикален албум на младия и талантлив Филип Синапов. В него са събрани 11 песни-бисери от Родопите и Пирина. В музикалното бижу на даровития Филип Синапов ще може да се потопите в запленяващата красота на българската народна песен. Единствената дуетна песен в албума е „Момне ле, мари хубава”, която Филип Синапов изпълнява заедно с народната певица Таня Скечелиева.
- Какво означават наградите за вас?
- Особено ценя признанието на БНР, което обяви песента ми „Хранила майка, кутила“ за фолклорна песен на 2017 г., защото тази песен е посветена на моя покоен дядо, който има огромна роля аз да се занимавам с пеене и музика.
Какви са впечатленията ви за публиката, какво ви казват хората?
- За мен няма значение дали пея пред един човек или пред хиляди – винаги го правя с уважение и емоция. Хората, които обичат народната музика и които са били на мои участия са от малки дечица до възрастни баби и дядовци, като този широк възрастов диапазон само може да е гордост и доказателство за силата, красотата, въздействието и непреходността на българския фолклор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)