Валери Симеонов за решението на съда за Пирин: Зачеркнахме един цял регион - blagoevgrad.utre.bg

Валери Симеонов за решението на съда за Пирин: Зачеркнахме един цял регион

17 януари 2019, 14:22 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

"Тези, които мислят, че са постигнали великата победа, са подранили с еуфорията, заяви депутатът

Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира в сутрешния блок на БНТ решението на ВАС да отмени окончателно промените в Плана за управление на Национален парк „Пирин“. По думите му България страда от псевдоеколози и псевдодействия, които нито водят до опазване на природата, нито подпомагат развитието на регионалната икономика. "В случая ние зачеркнахме един цял регион - югоизточния регион, който е лишен от лесен и достъпен източник на доходи", допълни Симеонов.
Решението се възприема като победа от природозащитните, но Симеонов заяви, че ако има още няколко такива победи, "България може да я няма вече".
Валери Симеонов: Към настоящия момент България е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдоприродозащитници, защото това са псевдорезултати и псевдодействия. Те нито водят до опазване на природата, нито по някакъв начин подпомагат развитието на регионалната икономика. В случая ние зачеркнахме един цял регион - югоизточния регион, който голяма част от него се изхранва и е зависим от това дали ще има втори, трети, пети лифт в Пирин.
По думите му този регион в момента е лишен от най-лесния и достъпен източник на доходи - туризмът.
Симеонов е категоричен, че трябва да се промени Закона за горите, защото според него текстовете ограничават планинския туризъм в България, като забраняват изграждането на спортни съоръжения без промяна на предназначението.
"Тези, които мислят, че са постигнали великата победа, са подранили с еуфорията", заключи Симеонов.Коментари (2)

Потребител
Христов
За съжаление Валери Симеонов е прав! Съдиите на Христо Иванов убиха зимния туризъм у нас! Заради такива като ВАС не можем да привличаме инвестиции!
17 януари, 16:21 ч.
Потребител
Митака
Българите сме царе на глупостите, тази е поредната. Жалко за хората в Банско и за туристите.
17 януари, 15:19 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета