Избрани Новини

Стартира второто обучение "Аз, предприемачът!“

То е за младежите от района на Община Белица

На 18, 19 и 20 януари се провежда второто обучение „Аз, предприемачът!“, което ще се проведе в Добринище за 25 младежи от района на Община Белица. То е част от шестмесечния проект „Предприемачество с планински релеф! Насърчаване на младежката инициативност към иновации и трансформации“ на Сдружение ВИА СИВИК – София в партньорство с НЧ „Георги Тодоров-1885“ – Белица, финансиран от Министерството на младежта и спорта. В него вече се включиха активни и ентусиазирани младежи с предприемачески дух от региона.
При първото обучение, проведено в началото на декември, младите хора научиха, че предприемачеството е начин на мислене. Те бяха провокирани да се вгледат в себе си, в собствените си качества и да ги развият така, че да ги превърнат в иноватори, смели да опитват нови възможности. Открехнаха за тях леко света на бизнеса с въвеждане на базови знания и предприемачески умения. Насърчиха ги да видят онова, което е около тях, по нов начин, а то наистина е мозайка от дадености, щедро пръснати от природата, изградени с времето като традиции и обичаи, събрани в безценния ресурс – местните хора.
Във второто обучение фокусът ще е към същността на предприемачеството, чрез което местният потенциал може да се превърне в устойчиви предприемачески модели. Участниците ще придобият знания и умения за използването на практически инструменти за генериране на бизнес идеи, ще се научат как да направят подбор на най-подходящата, а след това ще създадат дизайн на собствените си идеи. С тяхно активно участие ще създадат цялостна карта с възможностите за младежко предприемачество в региона, както и вариантите за финансиране старта на нов младежки бизнес. Ще бъдат представени добри практики и примери от успешни бизнес модели на младежко предприемачество, на социално предприемачество, както и ще се срещнат на живо с успешни млади хора.
Очакват се всички млади и бъдещи лидери в бизнеса на 18,19 и 20 януари в Добринище за поредното приключение „Аз, предприемачът“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)