Експерти от швейцарския курорт Вербие се срещнаха с кмета на Банско - blagoevgrad.utre.bg

Експерти от швейцарския курорт Вербие се срещнаха с кмета на Банско

22 януари 2019, 12:14 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Заявиха готовността си за партньорство с българския курорт

Маркетингови експерти от швейцарския топ курорт Вербие бяха на двудневно работно посещение в Банско, за да проучат възможностите за сътрудничество с местната власт и оператора на ски зона Банско.
Те се срещнаха с кмета Георги Икономов и неговия екип, за да споделят своите модели на работа и да заявят готовността си за стартиране на партньорство с българския курорт.
Вербие е един от най-развитите курортни зони в Швейцарските Алпи. Популярен е като предпочитано място за зимната ваканция на европейските кралски фамилии, както и като център на ски бягането.
„Заедно ще търсим нови ниши за разширяване на пазара в зимния туризъм. Но както швейцарските ни колеги, така и ние гледаме все по-усърдно към летния сезон, с помощта на който да увеличим заетостта на Банско извън студените месеци. През последните 7-8 години Банско успешно налага все повече летни събития и фестивали, с помощта на които да бъдат привличани повече туристи извън активния зимен сезон”, коментира Икономов срещата си с швейцарските експерти.
Очаква се Банско да върне визитата във Вербие, което да бъде началото на по-тясно сътрудничество между двете планински общини.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета