Британското консулство на среща в Банско по време на активния сезон - blagoevgrad.utre.bg

Британското консулство на среща в Банско по време на активния сезон

22 януари 2019, 16:55 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

    Банско се продава добре на британския пазар

Обсъдени бяха тенденциите и рисковете, които британските туристи срещат

Дали ще се запази ръста на британските туристи в Банско след Брекзит бе обсъждано по време на работна среща в Банско, проведена по инициатива на британското посолство в България. С домакинството на заместник-кмета Асен Кирицов в срещата взеха участие британският вицеконсул в страната Теодора Манева, заместник-началникът на РУ Банско Александър Симидчиев, Иван Обрейков – изпълнителен директор на „Юлен” АД и представители на туроператорите.
Обсъдени бяха тенденциите и рисковете, които британските туристи срещат по време на престоя им в курорта. Стана ясно, че инцидентите с тях в курорта намаляват всяка година поради адекватното отношение на туристическия бранш, турагенциите и полицейските служби. Представителите на туристическите агенции получиха информация от първа ръка от ръководителите на МВР, че засилено полицейско присъствие ще има в района на ски зона Банско и на всички входно-изходни артерии с оглед на терористичните рискове.
Банско се продава добре на британския пазар бе обратната връзка, която се даде от страна на туроператорите. Добрите условия за зимни спортове, взетите мерки от органите на реда за нормалното протичане на сезона дават добри предпоставки за неговия успешен край, който се предвижда да приключи в средата на месец април.Коментари (1)

Потребител
Георгиев
Знаят къде да ходят британците - в Банско!
23 януари, 15:01 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета