Избрани Новини

870 хиляди събра Банско от данък "Туризъм"

Кметът Икономов затяга данъчните мерки

Близо 870 000 лева са събраните средства от туристически данък в Банско, сочи отчета на Годишната туристическа програма на общината за 2018 година. Сумата е по-малка от събраната за 2017г.

Кметът Икономов съобщи, че според анализите част от реализираните нощувки се крият на Консултативния съвет по туризъм към община Банско, който градоначалникът свика и допълни:

"За да осигурим по-справедливо внасяне на туристическия данък, в рамките на една седмица ще анализираме всички хотели, брой легла, заетост спрямо предходни години, др. За анализа ще ни помогнат представители на местния туристически бранш. Ще се направи списък на най-фрапиращите случаи на несъответствия, като започнем от най-големите хотели и апартаментни комплекси.
Предвиждам среща с представители на НАП, на която да обсъдим по-ефективни методи за проверки на неизрядни места за настаняване. Държавата губи от една укрита нощувка десет пъти повече в сравнение с общината. Затова усилията трябва да бъдат общи и координирани.
Взехме още решение голяма част от средствата, предвидени за участие в туристически борси, да се използват за дигитална реклама. Общото мнение е, че тя е далеч по-ефективна от остарелите вече рекламни книжки и брошури.
По време на заседанието призовах туристическия бранш своевременно да излиза с позиции срещу всички опити на зелените да оплюват Банско. Защото големият губещ от тези атаки са именно tе - местните хотелиери и ресторантьори! Не бива да позволяваме на няколкото семейства, превърнали в бизнес очернянето на държавата ни и спирането на всяко развитие, да бълват лъжите си необезпокоявани. Търпимостта има граници!
Сега е моментът, проблемите на планинския туризъм да бъдат решени веднъж завинаги!", заяви Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)