Избрани Новини

139 са престъпленията в Благоевградско от 1-ви до 22 януари

Най-много разкрити престъпления за 2018-та има РУ Банско

Днес в ОДМВР-Благоевград бе проведена пресконференция, свързана с дейността на дирекцията. Основна тема бе криминогенната обстановка на територията на област Благоевград и постигнатите резултати.
От директора старши комисар Николай Хаджиев и зам.директора комисар Димитър Кръстев бе предоставена статистика, според която регистрираните престъпления за месец декември 2018 г. са  236 бр., от тях разкрити 118 бр. За месец декември 2018г. са извършени 49 кражби, а 30 от тях са разкрити, като са задържани 23 лица. Спрямо постигнатите резултати в тази насока по процент разкриваемост се оформя следната класация на районните управления, обслужващи областта: на първо място РУ-Сандански, на второ – 01 РУ-Благоевград и 02 РУ-Благоевград, на трето – РУ-Петрич, на четвърто – РУ-Гоце Делчев, на пето – РУ-Разлог и на шесто – РУ-Банско.

За цялата 2018г. са регистрирани 3 271 престъпления, като от тях са разкрити 1 687.
За изминалата 2018 година спрямо постигнатите резултати, по процент разкриваемост се оформя следната класация на районните управления, обслужващи областта: на първо място – РУ-Банско, на второ място – РУ-Гоце Делчев, на трето място – 02 РУ-Благоевград, на четвърто място РУ-Петрич, на пето място – РУ-Разлог, на шесто място – 01 РУ-Благоевград и на седмо място РУ-Сандански.

От 01.01. 2019 г. до 22.01.2019 г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград са регистрирани 139 престъпления.
От старши комисар Хаджиев бе оповестено, че съвместната работа със служители на жандармерията по линия на противодействие на битовата престъпност продължава и ще се осигури максимално полицейско присъствие и в малките населени места. Той подчерта също, че с оглед зимния сезон и присъствието на голям брой чуждестранни туристи, с цел опазване на обществения ред има засилено полицейско присъствие на входовете и изходите на Банско, както и начална станция на ски зоната. Успешно продължава и работата на съвместните екипи от български, гръцки и румънски полицейски служители. Във връзка с предстоящия кръг от Световната купа по ски за мъже в Банско, от ОДМВР-Благоевград ще бъдат предприети всички необходими мерки мероприятието да се проведе при добър обществен ред.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов