Избрани Новини

Десетки селища в Благоевградско остават без ток

Пътищата в областта са проходими при зимни условия

Десетки селища в Благоевградска област остават без електрозахранване заради скъсани от тежкия сняг кабели, предаде БНР.
Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Кметът на община Белица свика кризисния щаб заради проблемите със снегопочистването.
Проблеми с електрозахранването имаше в 5 планински общини. Авариите в Гоце Делчевско са отстранени. Без ток към момента са село Елешница, община Разлог, няколко населени места на община Банско, както и района на ски зоната.
Електропровод със 100-киловолтово напрежение аварира и кабелите паднаха на пътното платно в района на село Места. В продължение на часове преминаването на автомобили по пътя се регулираше от полицейски екипи.
Сериозна е ситуацията в община Белица, каза кметът Радослав Ревански, който е свикал Кризисния щаб. Курортната местност Семково е без електричество повече от 24 часа, но няма информация за бедстващи туристи. Село Златарица обаче е в пълна изолация:
"То дори в момента не е проходимо. В момента сме изпратили много тежка техника да отворим пътя. Семково няма ток. Екипите на ЧЕЗ работят, отстраняват повредите. Много сняг има като количество".
Заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в района на ромската махала на Белица водата от дерето е излязла, но не е успяла да нанесе сериозни щети. Кметът Ревански заяви, че в махалата има много незаконни постройки, които ще бъдат съборени през пролетта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов