Фондация "Естер де Помери" дари болнични легла - blagoevgrad.utre.bg

Фондация "Естер де Помери" дари болнични легла

29 януари 2019, 20:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

Те са за нуждите на СБАЛО "Св. Мина“ и МБАЛ - Благоевград

Дарение от общо 46 легла направи Фондация Естер де Помери за болнични заведения в Благоевград. 30 легла от тях бяха дарени за нуждите на СБАЛО „Св.Мина“, а останалите 16, предназначени за бебета, за Акушеро-гинекологично отделение към МБАЛ - Благоевград. В Благоевград пристигнаха още станция уши-нос-гърло, както и много други болнични консумативи.
Разпределението на леглата е по предложение на кмета д-р Атанас Камбитов. Дарението се осъществява със съдействието и чрез организацията на общинския съветник Гергана Муртова от групата в ОбС „Заедно за Благоевград“.
Това е 129-тият подобен дарителски акт от швейцарската фондация, направено за България. Към момента фондацията е подпомогнала редица лечебни заведения в България. Транспортната фирма Wittwer Bulgaria, пренасяща леглата, също подкрепя каузата, като поема разходите по превозването им.
Контеса Естер де Помери, председател на фондацията, е родена в Берн, Швейцария. Тя завършва в университетите в Берн и Париж. Във Франция учи археология, а в родната си страна - акушерство. Естер говори няколко езика -  английски, немски, италиански, френски. Участва в много фондации, организации, дейности, подпомагащи хората.
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета