Избрани Новини

Филма "Не ме докосвай" гледаме в Благоевград

Лентата спечели голямата награда "Златна мечка“

Филмът „Не ме докосвай“ , в който участват двама български актьори - Ирмена Чичикова и Георги Налджиев, ще бъде представен в Благоевград.

„Не ме докосвай“ (Touch Me Not) на румънската режисьорка Адина Пинтилие бе една от големите изненади на миналогодишното Берлинале и спечели голямата награда „Златна мечка“. Той ще се прожектира тази вечер от 19:15 часа в CINEMAX, като непосредствено преди това  ще има среща с  Ирмена Чичикова на преподаватели и студенти от АУБГ.

Филмът ще бъде излъчван с български и английски субтитри.

Продукцията вече е представена в почти цяла Европа, а съвсем наскоро американската му премиера се състоя в забележителния Museum of Modern Art при огромен интерес от специалисти и публика.

„Не ме докосвай“ е копродукция на Румъния, Германия, Чехия, България и Франция. Българското участие във филма е на продуцента Мартичка Божилова („Агитпроп“), с музиката на Иво Паунов, при звука в името на Веселин Зографов и специалистите по кастинга Магделена Илиева и Иван Коцев. Консултант по монтажа е операторът и режисьор Георги Богданов.

Актьорът Георги Налджиев е от Петрич, а Магделена Илиева - от Благоевград.

Георги е играл във филма на благоевградския режисьор Оги Стоилов "Бандит", а Магделена е режисьор и продуцент на късометражния "Дупка", отличен на фестивала "Златната роза" във Варна, и продуцент на игрални пълнометражни и късометражни филми, всичките с отличия от български и международни филмови фестивали.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)