Избрани Новини

RISING IMPACTORS е новата стипендиантска програма на АУБ

Тя e уникална, тъй като се предоставя за социална ангажираност

Новата програма на Американския университет в България Rising Impactors ще подкрепя финансово зрелостници с изключително социално въздействие върху общностите, в които живеят. В духа на мисията и целите на АУБ, стипендията ще предоставя възможност на млади хора, които с делата си са допринесли за положителна промяна в своята общност. АУБ ще им даде шанс да получат качествено образование, така че те да продължат да бъдат носители на позитивна промяна в обществото.
Стипендиантската програма на АУБ е създадена с мисъл за бъдещото, за лидерите на България утре, които имат нужда от подкрепа за развитието си днес. Програмата е отворена за всички ученици в 12 клас, а първите стипендианти на Rising Impactors ще бъдат избрани от специална комисия. Проектите ще бъдат обективно оценявани както от гледна точка на дълготрайността и възможностите за надграждане на положителната обществена промяна, която предизвикват, така и от гледна точка на броя хора, облагодетелствани от тази положителна промяна.
Програмата се подкрепя от водещи работодателски организации и се финансира с дарения от компании, фондации и частни лица, които споделят ценностите на АУБ да подпомага – включително и със собствени средства – следващото поколение лидери в българското общество. Няколко големи международни компании вече заявиха категоричен интерес към инициативата. Пионер в приноса към каузата е президентът Росен Плевнелиев (мандат 2012 г. – 2017 г.), който вече предостави финансова подкрепа в полза на програмата.
“Ентусиазиран съм за новата стипендиантска програма Rising Impactors. Тя ще даде възможност на ново поколение от млади лидери на България, носещи духа на промяната, да получат качествено образование, което да им помогне да трансформират обществото. Аз вярвам, че те са хората, които имат потенциала да направят България още по-добро място за живот и развитие.” Така д-р Стивън Съливан, президент на АУБ, сподели очакванията, които има за новата стипендия на университета.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)