Избрани Новини

ГЕРБ - Кюстендил се включи в празничното честване

То бе по повод освобождението на Кюстендил

Представители на ПП ГЕРБ – Кюстендил се включиха в празничното честване по повод 141-та годишнина от освобождението на града от турско робство.
Отбелязването на годишнината започна точно в 11:00 ч. с шествие от пл. „Велбъжд“ до паметника на Ильо Войвода. В традиционното празнично шествие се включиха общинските съветници Спиридон Лещански и Реонита Йорданова, както и представители на Жени ГЕРБ от областния център. Пред паметника на Ильо Войвода бе прочетено тържествено слово, след което представители на институции, общественици и граждани поднесоха венци и цветя. Кметът Петър Паунов и председателят на ОбС – Кюстендил Михаела Крумова също положиха венец по повод годишнината.
По-късно същия ден, Регионалният исторически музей организира ден на отворени врати. В къщата-музей „Ильо Войвода“ се представена и експозицията „Национално-освободителните борби на населението от Кюстендилския край“. Мероприятията по повод годишнината от освобождението на града от турско робство ще продължат с концерт, организиран от читалище „Братство – 1869“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов