Млади експерти започват работа в Община Сандански - blagoevgrad.utre.bg

Млади експерти започват работа в Община Сандански

04 февруари 2019, 20:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    bg.wikipedia.org

Назначени са по Програмата "Старт на кариерата“

Кметът на община Сандански – Кирил Котев назначи двама млади специалисти на работа в общинска администрация – Сандански от днес, 4 февруари.
В следващите 9 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества.
Младите висшисти са назначени в различни дирекции и ще изпълняват служебните си задължения като младши експерти. Ралица Траянова е завършила „Управление и развитие на човешките ресурси“, а Илко Божев – „Данъчна администрация“. И двама са придобили висшето си образование в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград.
В момента се запознават с нормативната база документи и спецификата на своите задължения.
Програмата „Старт на кариерата“ осигурява възможност за придобиване на трудов стаж и преход от образование към заетост. Всички млади висшисти, участващи в програмата, са били регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ като безработни. Община Сандански кандидатства по програмата и след като е одобрена, с експертите, които биват допуснати, провежда интервю и подбор.
При добри резултати и бързо усвояване на работните цели всеки един от тях ще има възможност да остане на работното си място след изтичане на 9 месечния договор, тъй като за ръководството на община Сандански е важно попълването на състава с млади, инициативни и образовани хора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета