Вицепрезидентът ще гостува на Празника на виното в Делчево - blagoevgrad.utre.bg

Вицепрезидентът ще гостува на Празника на виното в Делчево

05 февруари 2019, 10:26 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

    Организиран е превоз на 10 февруари

Ще се проведе на 9 и 10 февруари

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на традиционния празник на виното в село Делчево. Празникът се организира от Община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан. Тази година той ще се проведе на 9 и 10 февруари /събота и неделя/.
В събота, 9 февруари, в 13.00 часа, председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски ще изнесе лекция за особеностите на района по отношение на винопроизводството и как по най-добрия начин да се комбинират с храната различните видове вина. Лекцията ще бъде в Делчовския хан. Веднага след нея, на същото място, ще се състои и конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия. Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще започне в 14:00 часа, а най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото.
На 10 февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В него, заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, ще се включи и вицепрезидентът Илияна Йотова. В 11.00 часа на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, мъжките фолклорни групи от селата Мосомище и Абланица, женската певческа група от с.Мосомище и мъжката фолклорна група „Голешовски фантове“.
Както винаги, на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника.

За всички, които не разполагат със собствен превоз е организиран транспорт за 10 февруари /неделя/, в 9:00 часа от бившия магазин Валан.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета