Избрани Новини

Приеха Бюджет 2019 в Банско

25 782 000 лева е макрорамката

25 782 000 лева е макрорамката на бюджета на община Банско за 2019 година. Той бе приет на днешното заседание на Общинския съвет с мнозинство от 12 гласа „за” от присъствалите 15 съветника.
Приоритетите в него са инфраструктура, образование, социална дейност и култура. С 20 % са увеличени средствата, предвидени по параграф „Образование”, с 16 % е увеличението за социалните дейности и услуги.
Почти половината от средствата, заложени в бюджета - 11 611 100 лева или 45%, ще бъдат осигурени от собствени приходи. Защо го подчертавам? - въпросът задава кметът на общината Георги Икономов. - Защото трябва да си дадем сметка, че благосъстоянието ни зависи предимно от нас и нашите усилия. Големият дял собствени средства в бюджетната рамка говори, че при добре свършена административна работа, при събрани данъци, могат да се разпределят повече средства за развитието на общината. Стремим се да намерим баланс, като се стараем да запазваме ниски нива на данъците, да поддържаме устойчиво ниво на бюджетните приходи при запазване на тежестта на данъчното облагане.
Инвестиционна програма на Банско за 2019 година е близо 7 000 000 лева. Със средствата ще продължим да обновяваме търговската улица „Пирин” в участъка между улиците „Отец Паисий” и „П. Р. Славейков”. Ще се изгради Околовръстен път в продължение на съществуващата ул. „Найден Геров”, целящ да намали градския трафик. Ще се ремонтират редица улици в Банско и останалите населени места. Ще бъде продължена корекцията на подпорните стени на река Глазне, а Градския парк също ще бъде с нова и по-атрактивна визия. До края на годината ще имаме също и нова детска градина.
Ще продължим да насочваме средства за провеждането на над 9 летни музикални фестивала. Отделили сме и финансиране, за да се завърши изографисването на Северната стена на храма „Св.Троица”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов