Благоевградският театър отново в надпреварата за "ИКАР” - blagoevgrad.utre.bg

Благоевградският театър отново в надпреварата за "ИКАР”

06 февруари 2019, 13:11 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Спектакълът "Принцеса Турандот” е номиниран в категория "Авторска музика”

 И тази година Драматичен театър - Благоевград е в надпревара за „Икар”.
Това стана ясно днес след провелата се официална пресконференция по обявяването на дългоочакваните номинации в гилдията – Националните награди за сценични изкуства ИКАР 2019.
Спектакълът „Принцеса Турандот” на Благоевградски театър е номиниран  в категория „Авторска музика” за тазгодишните награди, а номинацията е за композитора Пламен Мирчев – Мирона.
За Мирона това е втори проект в благоевградския театър след представлението "Вампир" (2016).
Пламен Мирчев е известен български композитор, който пише музика за театър вече повече от 20 години - от 1990 г., като е композирал през това време музиката за над 80 драматични и куклени спектакъла. Носител е на награди за оригинална музика на различни национални фестивали, като от тях „Аскеер” през 1996 г. за  музиката на постановката на Пазарджишкия театър „Тайното евангелие на Йоан” от Стефан Цанев /режисьор Борис Панкин/. В Русенския театър -  музика за постановките на Гриша Островски, с когото бяха забележителен тандем, "Бившата мис на малкия град" от Мартин Макдона и "Жорж Данден" от Ж. Б. Молиер; "Оттегляне" от В. Хавел /реж.Пламен Панев/; "Малката русалка" /реж.Евгения Явашева/ и много други.
Номинацията на „Принцеса Турандот” по Карло Гоци с режисьор Маргарита Мачева подрежда представлението в програмата на предстоящия Софийски театрален салон, който е част от календара на културните събития на Столична община.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета