Избрани Новини

В Петрич продължават инвестициите във водопроводната мрежа

Ще се подменат водопроводите на девет улици в града

Подмяната на вътрешноградската водопроводна мрежа в Петрич продължава и през тази година с още 1 000 000 лв. Процесът се извършва, след като екипът на кмета Бръчков успя да защити проект пред МРРБ. През миналата година бяха отпуснати 500 000 лв. Проектът предвижда подмяна на водопроводите общо на девет улици в града и полагането на нова асфалтова настилка след ремонтите. През 2018 година на първи етап от реализирането бяха подменени водопроводите по две от критичните улици – “Пейо Яворов“ и „Яне Сандански“.

На втори етап от проекта тази година ще се подменят водопроводите на другите седем улици. До момента старите етернитови тръби са сменени с нови полиетиленови също на ул.„Васил Кънчев“. Остават ул.„Демир Хисар“, ул.„Кочо Мавродиев“, ул.„Тетово“, ул.„Капитан Джингаров“ и ул.„Стоян Търнаджиев“. Работи се по ул.„Екзарх Йосиф“.

Във връзка с ремонтите ще има нарушения във водоподаването, предупреждават от Община Петрич. Полагането на новата асфалтова настилка по същите улици ще се извърши през пролетта. „С подмяната на тръбите ще намалим загубите на питейна вода, ще намалим и огромните разходи за отстраняване на аварии, ще осигурим нормално водоподаване на населението. Това е наша основна задача, която последователно изпълняваме“, посочи кметът Димитър Бръчков, припомняйки, че през 2017 г също бяха подменяни водопроводи на критични улици, като 600 хил.лв. от тази инвестиция отново се осигури след защитен проект от Общината пред МРРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)