Избрани Новини

Откриха обновената сграда на Община Благоевград

"В момента се изпълняват 11 проекта", поясни кметът Камбитов

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри обновената  сграда на общинска администрация. На официалната церемонния присъстваха евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, общественият посредник доц. д-р Валентин Василев, заместник-кметовете на Благоевград и гости. 

„Откриваме поредния обект по проект по ОПРР. В момента се изпълняват 11 проекта. Пусковият срок на сградата е 21 март, което означава, че сме приключили дейностите по-рано. Целият комплекс, който ремонтирахме – площадно, подплощадно пространство, сградата на Общината, не бяха ремонтирани над 30 години. Ремонтите бяха повече от неотложни. Това е разликата между нас и някои други. Ние виждаме площада и обновената сграда, а не търсим счупените плочки от старата сграда. Един гръцки философ беше казал, че ако не искаш да те критикуват, не трябва да правиш нищо, не трябва да говориш нищо, не трябва да бъдеш нищо. Е, ние сме точно обратното“, каза в част от словото си кметът д-р Камбитов.
Обновяването на сградата на общинска администрация се изпълни по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински и административни сгради“,  финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Проектът е на стойност 3 502 684,21 лева, от които европейското финансиране е 2 888 775,71 лева, а националното е в размер на 509 783,96 лева. Съфинансирането по проекта е на стойност 104 124,54.
С изпълнението на проекта се повиши енергийната ефективност в сградата на общинска администрация и се редуцира енергопотреблението. Благодарение на въведените мерки сградата постигна понижаване на годишното потребление на първично отопление  в административната сграда и намаляване на емисиите от парникови газове. Удължен е и жизненият цикъл на сградата. Подобрената енергийна ефективност допринася и за по-добри условия на труд за служителите на администрацията и осигурява по-лесен достъп до сградата  хора с увреждания.
Преди официалната церемония по откриването на обекта се състоя и заключителна пресконференция, където бяха показани материали от преди и след ремонтните дейности.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)