Започна турнирът по борба в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Започна турнирът по борба в Благоевград

08 февруари 2019, 11:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Турнирът се провежда в зала "Скаптопара“ и ще продължи до 10 февруари

Официално бе открит 22-рият Международен турнир по свободна и класическа борба за юноши и девойки до 23 години в Благоевград.
Началото постави Иво Николов, заместник-кмет по икономика и финанси, който отправи приветствено слово от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Не за първи път Благоевград посреща толкова много спортисти от цял свят и не за първи път организираме турнири от подобен ранг. Винаги сме били отдадени към това младите надежди и таланти на България да се чувстват добре, да имат бази, в които да показват своите  умения и да развиват спорта в себе си. Продължавайте да бъдете гордостта за родителите си, за страната си, за треньорите си! Вярвам, че всички вие имате и ще имате множество спечелени купи и медали по цял свят“, каза в част от словото зам.кметът.
Христо Маринов - председател на БФБ,  благодари на кмета д-р Камбитов за топлото посрещене и отличните условия, които Община Благоевград е осигурила за провеждане на състезанието.
Турнирът се провежда в зала „Скаптопара“ и ще продължи до 10 февруари включително. Тази година в спортното събитие участие взимат спортисти от цял свят. Участниците са от Япония, САЩ, Индонезия, Грузия, Украйна, Русия, Словакия, Франция, Португалия, Турция, Израел, Косово, Сърбия, България, Холандия, Тунис, Румъния, Македония и Молдова.
Организатори на събитието са Българската федерация по борба и Община Благоевград. Това е поредното събитие, което се провежда на територията на общината. Всяка година в Благоевград пристигат хиляди спортисти за да премерят сили в различни състезания-европейски, републикански, международни и световни първенства.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета