Лекари от "Пирогов" преглеждат безплатно деца в Сандански - blagoevgrad.utre.bg

Лекари от "Пирогов" преглеждат безплатно деца в Сандански

09 февруари 2019, 08:07 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

    Прегледите са в Плувния интернат

Те са УНГ, ортопед-травматолог, уролог, кардиолог, очен, неврохирург и хирург

След големия брой деца, които бяха записани за преглед в първата кампания през месец октомври, с  подкрепата на община Сандански специалисти от столичната спешна университетска болница „Пирогов“ ще преглеждат отново безплатно деца в град Сандански.
Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията „Национална програма Детско здраве – Пирогов“. По време на нея едни от най-добрите детски специалисти по УНГ, травматология, хирургия, урология, офталмология, кардиология и неврохирургия ще извършат профилактични прегледи в сградата на МБАЛ „Югозападна болница“ – град Сандански.
Прегледите ще се проведат днес, в часовия интервал между 9:00 – 15:00 ч. в Плувния интернат - град Сандански. В същия ден, в приемен блок ще бъде обявен списък с кабинетите, в които ще преглеждат специалистите.
Детските специалисти, които ще бъдат на разположение: УНГ, ортопед-травматолог, уролог, кардиолог, очен, неврохирург и хирург.
Родителите на децата, които са с придружаващи заболявания, трябва да носят всякакъв вид медицинска документация за прегледа. Препоръчително е деца, които са с грипна симптоматика да не се водят.
Кампанията се провежда вече пет години. В рамките й пироговските лекари прегледаха над 10 000 деца от България. От тази година кампанията се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народното събрание.
Желаещите да се възползват от възможността е необходимо предварително да се запишат на телефон: 0746/ 89099 до 8 февруари включително, между 08:00 – 12:00 ч. и 13:00 – 17:00 ч.   
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета