Близо 600 деца в детските заведения в Благоевград са с намалена или без такса - blagoevgrad.utre.bg

Близо 600 деца в детските заведения в Благоевград са с намалена или без такса

10 февруари 2019, 16:39 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Таксата за месец е 40 лева

Тя не е променяна от 11 години насам

Размерът на таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през 2019 година. Въпреки възходящия стандарт за обгрижване на дете в детско заведение, таксата за месец е 40 лева или около 2 лева на ден. Тя не е променяна от 11 години насам.

Община Благоевград има предвидени редица социални облекчения. За 342 от децата в детските ясли и градини в Благоевград дължимата такса е 50% от абсолютната  стойност. Това е предвидено за деца с един родител, както и за две деца от едно семейство, посещаващи едно или различни детски заведения. За деца на многодетни родители таксата, която се заплаща за първото дете, е в половин размер. За второто дължимата сума е в четвърт размер или 10 лева, което към момента засяга 61 от децата в Благоевград. Общо 196 деца, посещаващи детските заведения на територията на община Благоевград, са освободени от такса.

Всички социални облекчения са записани в Наредба, приета от Общински съвет - Благоевград. Тя е поместена в страницата на Община Благоевград – www.blgmun.com.
От тази година, по разпореждане на кмета д-р Камбитов, Община Благоевград въведе и специално меню за деца с глутенова ентеропатия. За тях се приготвя отделна храна, като това не влияе на определената месечна такса.Коментари (1)

Потребител
Борис
Цигански дечурлига - те са по безплатното в България! Българинът само плаща!
10 февруари, 16:59 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета