Мелник събра ценители на виното от цяла България - blagoevgrad.utre.bg

Мелник събра ценители на виното от цяла България

11 февруари 2019, 10:11 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Сандански

 • Снимка:
  Община Сандански

 • Снимка:
  Община Сандански

 • Снимка:
  Община Сандански

 • Снимка:
  Община Сандански

 • Снимка:
  Община Сандански

За осма година "приюти“ под меловете фестивала "Златен грозд“

Уникалната атмосфера на най-малкия град в България – Мелник, за осма година „приюти“ под своите пясъчни пирамиди фестивалът „Златен грозд“.
Гости от цяла България се докоснаха до тайните на винопроизводството и магията на пиринските ритми. Двудневният фестивал „Златен грозд“ и тази година обедини местни и гости в каузата за съхранение на духа и богатството на региона, за да се възродят и запазят традиционните български сортове, един от които е „Широка мелнишка лоза“.
След водосвет за здраве в първия ден на фестивала, кметът на община Сандански Кирил Котев пожела на всички да съхраним българският дух и да не забравяме своите корени. Близо четири часа фолклорни състави от община Сандански и страната, както и невероятно атрактивната кукерска група от село Черниче събра всички погледи на гостите на площада в Мелник.
Изпълненията на специалните гости – младите и талантливи Светла Дукатева и Цветелина Веселинова, изпълниха с кръшни хора мегдана в Мелник.
По традиция бе проведен и конкурс за най-добро домашно вино в категориите „Мелнишка лоза“ и „Букет“. Победители станаха Генчо Иванов и Валентин Филчев. За любимо вино на публиката бе обявен еликсирът на Борислав Ангов.
Самодейците и специалните гости МФГ „Огражденска четворка“ забавляваха гостите на фестивала през неделния ден, който в съчетание с прекрасното време се превърна в истински празник и всенародно веселие.
С много настроение, вкусна храна и божествено вино ценители и пазители на българското се насладиха на богатата програма и красотата на един от най-китните градове в България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета