Избрани Новини

Яхиново се оплаква на омбудсмана за всекидневни проблеми с тока

Около 500 подписа са събрали жителите на селото

Около 500 подписа са събрали жители на най-голямото село в Кюстендилско - Яхиново, където недоволстват от ежедневните прекъсвания на електроподаването, предаде БНР. Така е през цялата зима, същият проблем го има и в съседните села Червен брег и  Крайници.

Подписката, която стартира преди Нова година, е изпратена на омбудсмана Мая Манолова и до Комисията за енергийно и водно регулиране, обяви кметът на Яхиново Софка Скоклева.

„Прекъсванията на електрозахранването в Яхиново и района продължават от години, дори и при тихо и спокойно време. Електромрежата е стара и трябва да се ремонтира. Особено тежък е проблемът с тока зимата“, коментира кметът Софка Скоклева.

Спира се токът по няколко пъти на ден – включвания, превключвания. Понякога има локални повреди… ние и преди това правихме подписка - кметовете на Яхиново, Червен брег и Крайници. Обещаха да купят някакви прекъсвачи – инвеститорско предложение за над 100 000 лева, да се отделят селата, така че като има повреда в едното, да не се ангажират другите села по трасето“, добави Скоклева.

В подписката се настоява за намесата на омбудсмана и на КЕВР за привеждането на услугата електрозахранване в законоустановените норми и за строги санкции към доставчика - ЧЕЗ. Ако не бъдат предприети адекватни мерки за разрешаване на проблема, в Яхиново, чиито жители са над 2000, са готови да пристъпят към гражданско неподчинение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов