Избрани Новини

Камерна опера - Благоевград кани на пореден концерт

Музикалното събитие е от 18 часа

Камерна опера - Благоевград ще представи концерт „Вино, любов и музика“. Музикалното събитие ще се проведе в залата на Градската художествена галерия - Благоевград от 18.00 часа. Солисти са Ива Любомирова - флейта и Недялко Недялков - кавал. В програмата са включени произведения на Йохан С.Бах, А.Вивалди, Г.Андреев, Доплер, Пиацола и други.
Ива Любомирова започва да свири на флейта на 7-годишна възраст. Нейният дебют като солист е на 14-годишна възраст с оркестъра на БНР. Международната й кариера започва същата година с рецитал в Белград, Сърбия. В следващите години Ива Любомирова се утвърждава като един от най-изтъкнатите млади таланти на българската класическа музика, спечелвайки множество награди от национални и международни конкурси.
Недялко Недялков е роден през 1970 г. в Хасково в семейство на потомствени народни музиканти. Интересът му към музиката се проявява още от ранна детска възраст. От януари 1996 г. той е в редиците на оркестъра за народна музика към БНР. Отличен е с множество награди  - награда Грами за участие в проекта "Династия Борджия" на Жорди Савал през 2011 г. Той  е ярък представител на новото поколение български кавалджии, отворени към световната музикална култура.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)