Избрани Новини

Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоопарка в Благоевград

В нея ще бъдат настанявани новопостъпили животни

Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоологическата градина в Благоевград. В нея ще бъдат настанявани новопостъпили животни. Ще бъде определено и място, където ще се изолират и такива в недобро здравословно състояние. Карантинната сграда е заложена в Инвестиционната програма на Община Благоевград за настоящата година.
Предстои да бъде извършен ремонт на част от клетките за животни. Целта е да бъде осигурен по-широк периметър на маймуните, лъвовете, дивата свиня, благородния елен и др.
Подобряването на условията в зоологическата градина се извършва поетапно. През последните година бяха изградени нови клетки, включително клетката на мечките, на чакалите, вълците, лопатарите. Извършени бяха и множество ремонтни дейности за обновяване на клетките и алейните пространства. Зоопаркът разполага с ветеринарно-медицински кабинет, оборудван с необходимата апаратура. Животинските видове имат медицински картони, в които се вписват направените прегледи и евентуални лечения. Животните се хранят по утвърдени хранителни дажби. Хигиенизирането на помещенията става ежедневно. Здравословното състояние на животните, обитаващи благоевградския зоопарк, е добро и се следи от специалисти. В зоологическата градина в Благоевград има над 280 животни от 32 вида.
В началото на 2016 година благоевградският зоопарк получи лиценз, в който са вписани краткосрочни и дългосрочни мерки, които се изпълняват.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)