Разширяват логистичната база на пивоварната в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Разширяват логистичната база на пивоварната в Благоевград

12 февруари 2019, 18:50 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Карлсберг

Планират увеличаване на екипа от служители

Органичният нетен ръст на приходите на Карлсберг Груп през 2018 г. е 6.5%, показа публикуваният годишен финансов отчет на датската бирена компания, която в България е собственик на Карлсберг България АД с пивоварните Шуменско пиво и Пиринско пиво.
Финансово компанията продължава да се развива в позитивна траектория трета поредна година, а през 2018 г. е направила значителни инвестиции. Стратегически фирмата е постигнала голям напредък по отношение на растежа и силните резултати за крафт и специалното пиво, както и за безалкохолната бира.
„Постигнахме много силни резултати за 2018 г. В унисон с амбициите ни за стратегията SAIL’22, подобрихме оперативната печалба, маржовете и паричния поток, а същевременно намалихме дълга, дори повече от планираното. Вложихме значителни ресурси в нашите марки и дейности, като продължаваме да се стремим към растеж и подобряване на печалбата през следващите години“, каза изпълнителният директор Кийс Харт.
Стратегията SAIL’22 се прилага от март 2016 г. с амбицията фирмата да стане успешна, професионална и атрактивна бирена компания, която се стреми да предлага продукти с все по-високо качество на клиентите си.
В България компанията отбелязва поредна успешна година на местния пазар, с ръстове на пазарния си дял - както в обем (+3,5% спрямо 2017 г.), така и в стойност (+3,8% спрямо 2017 г.) на фона на слабо стагниращ общ бирен пазар. През 2018 г. общите капиталови инвестиции  са близо 17 млн.лв. Само в пивоварната в Благоевград за изминалите две години (2017 и 2018 г.) те са близо 8 млн.лв.
Плановете на компанията за 2019 г. са да продължи дългосрочната си инвестиционна политика в пивоварната в Благоевград, в служителите й и в развитието на местната гордост – марката Пиринско пиво, което по данни на Nielsen A/S е бирена марка номер на България за поредна година. През 2019 г. предстои влизане в експлоатация на ново, завършено вече разширение на логистичната база на пивоварната в Благоевград. Във връзка с разширяването на бизнеса си на местно ниво Карлсберг България планира увеличаване и на екипа от служители - на постоянни и сезонни позиции - за да посрещне нуждите на високия летен сезон, както и в дългосрочен план да подсигури нужната експертиза и за двете си пивоварни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета