Избрани Новини

Зимният празник в Семково започва

Състезанията са по ски слалом, футбол на малки вратички, бридж и др.

В сърцето на южна Рила, в най-стария български планински курорт „Семково” днес за четвърта година се провежда „Зимен празник - Белица Семково 2019” под патронажа на кмета на община Белица.
През 2016 година поривът за бъдещото развитие на Белица и Семково, под ръководството на кмета  на община Белица Радослав Ревански, мобилизира всички хора и институции от община Белица, заинтересовани страни в туризма, бизнеса, ректорите на Техническия университет и Университета по архитектура, строителство и геодезия и академичната общност, за издигане на туристическа дестинация Белица на подобаващото й се място в националния и международен туристически пазар.
На 20 февруари 2016 г. след дълго прекъсване се възроди зимният празник в именития планински курорт Семково .
И през 2019 година любителите на зимните спортове ще имат възможност да участват и съпреживеят организираните от община Белица, ректората на Техническия университет и Университета по архитектура, строителство и геодезия - София, зимни спортове:
• Ски слалом
• Бридж - белот турнир
• Футбол на малки вратички
• Дърпане на въже
• Скачане с чували
Всички гости на курорта „Семково” ще имат възможност да се насладят на популярната изпълнителка на македонската, поп-фолка и забавната песен Райна и МФГ от с.Годлево „Годлевски Великден “.
Участниците в ски слалома, разделени в групи, мъже, жени, младежи и най-малък участник, ще се борят за Купата на кмета. Състезателите в спортните дисциплини футбол на малки вратички, дърпане на въже и скачане с чували ще се борят за първите три места, за които общината е осигурила медали.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)