Избрани Новини

Завършва Outdoor & White Water Fest в Кресненското дефиле

Двудневната програма откри рафтинг и каяк сезона

Започна третото издание на Outdoor & White Water Fest - фестивалът на екстремните спортове и активния отдих в Кресненското дефиле, откриващ рафтинг и каяк сезона край бреговете на река  Струма и отбелязващ традиционно началото на пролетта. Събитието се случва този уикенд, а домакин и тази година е Центърът за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет.
За трета година водните активности със състезателен елемент са  централна част от фестивалната програма в дневните часове на събитието, а в по-късните часове всички се забавляват с DJ парти и музикална сцена.
Преходно-средиземноморски климат в Кресненското дефиле е изключително гостоприемен към желаещите да го посетят в началото на пролетта, тъй като температурата на въздуха е много по-мека, отколкото в по северно разположените територии на страната и го прави приятна за активен отдих и вечер, когато партито ще бъде в разгара си.
Уютният палатков лагер в Адвенчър кемп, сгушен сред иглолистните дървета и край реката, ще подслони най-купонджийски настроените, които искат напълно да се потопят в атмосферата на планината. Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.
Наред с настроението и фестивалния дух, Outdoor & White Water Fest има за цел да популяризира туризма, екстремните спортове, активния отдих и местния поминък и продукция в района пред една широка аудитория, като стимулира обмена на спортни и туристически програми между клубове и тур оператори от България и съседни държави.
Как да стигнем до Центъра за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет:
На 120 км от София по главен път Е79 за Гърция, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно - GPS: 41.834594,23.15307
Подробности за програмата и участниците ще бъде представена съвсем скоро.
Официална Facebook страница на Outdoor & White Water Fest
https://www.facebook.com/whitewaterfest/
Официално събитие
https://www.facebook.com/events/620262628414553/



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов