Задава се третото издание на Outdoor & White Water Fest в Кресненското дефиле - blagoevgrad.utre.bg

Задава се третото издание на Outdoor & White Water Fest в Кресненското дефиле

13 февруари 2019, 16:42 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Адвенчър Нет

  Фестът е на 30 и 31 март

 • Снимка:
  Адвенчър Нет

 • Снимка:
  Адвенчър Нет

 • Снимка:
  Адвенчър Нет

 • Снимка:
  Адвенчър Нет

Двудневната програма открива рафтинг и каяк сезона

Задава се третото издание на Outdoor & White Water Fest - фестивал на екстремните спортове и активния отдих в Кресненското дефиле, откриващ рафтинг и каяк сезона край бреговете на река  Струма и отбелязващ традиционно началото на пролетта. Събитието ще се случи през уикенда на 30 и 31 март, а домакин и тази година е Центърът за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет.
За трета година водните активности със състезателен елемент ще бъдaт централна част от фестивалната програма в дневните часове на събитието, а в по-късните часове всички ще могат да се забавляват с DJ парти и музикална сцена. През 2018 г. ветровитото време не спря множество ентусиасти да се впуснат в първите за годината рафтинг и каяк спускания в бурните води на Струма, както и да се включат в разнообразни речни игри и състезания, наслаждавайки се на пролетното пълноводие с приятели.
Няма да бъдат забравени съпътстващи спортни активности като катерене за деца, колоездачни турове, целящи да запознаят присъстващите с природните богатства на Кресненското дефиле и Пиринския регион и др. Очаква се специален интерес да предизвика състезание с дронове, в което всеки ще може да опита късмета си в управление на симпатичните летящи устройства, като запечатат невероятни гледки отвисоко към величествения релеф на Кресненското дефиле и Струма.
И тази година присъстващите ще имат възможността да се включат в дискусии на актуални теми с уважавани личности от света на екстремните спортове и планината и да станат част от презентации на местни поминъци и обичаи. С изключителната си био продукция ще гостува прочулата се в цяла България Дешка Кротева от разложкото с.Горно Драглище, превърнала родното си място в малка столица на селския туризъм и развиваща старинна технология за приготвяне на местни колбаси.
Преходно-средиземноморски климат в Кресненското дефиле е изключително гостоприемен към желаещите да го посетят в началото на пролетта, тъй като температурата на въздуха е много по-мека, отколкото в по северно разположените територии на страната и го прави приятна за активен отдих и вечер, когато партито ще бъде в разгара си.
Уютният палатков лагер в Адвенчър кемп, сгушен сред иглолистните дървета и край реката, ще подслони най-купонджийски настроените, които искат напълно да се потопят в атмосферата на планината. Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.
Наред с настроението и фестивалния дух, Outdoor & White Water Fest има за цел да популяризира туризма, екстремните спортове, активния отдих и местния поминък и продукция в района пред една широка аудитория, като стимулира обмена на спортни и туристически програми между клубове и тур оператори от България и съседни държави.
Как да стигнем до Центъра за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет:
На 120 км от София по главен път Е79 за Гърция, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно - GPS: 41.834594,23.15307
Подробности за програмата и участниците ще бъде представена съвсем скоро.
Официална Facebook страница на Outdoor & White Water Fest
https://www.facebook.com/whitewaterfest/
Официално събитие
https://www.facebook.com/events/620262628414553/Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета