Избрани Новини

Избраха Цар на виното в община Петрич

Животът

14-02-2019, 17:00

Снимка:

Община Петрич

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трифон Зарезан e!

Иде, иде Трифон Зарезан!

Зарязаха лозата в градинката на Ванга (галерия)

Симеон Ангелов получи почетното отличие

И тази година в община Петрич беше спазена установената традиция за провеждането на конкурс за най-добро домашно червено вино от последната реколта. 24-ма винопроизводители участваха в надпреварата, а комисия от специалисти дегустатори – Десислава Чолева, Костадин Костов и Красимир Илиев, оцени качествата на червеното вино.

С най-висок резултат в тазгодишния конкурс беше оценено виното, произведено от Симеон Ангелов. Той получи плакет „Цар на виното“2019 и предметна награда. На второ място в класирането е Васил Василев, който също получи предметна награда и плакет, на трето място в конкурса беше оценено виното на Тодор Таманов.

Кметът на общината Димитър Бръчков извърши ритуала по зарязване на лозата и пожела здрава и благодатна за стопаните земеделска година. Символично ритуала направиха също председателят на Общински съвет Георги Тренчев и заместник-областният управител Антоанета Янчева. Молебен за здраве и берекет отслужи архиерейският наместник отец Ангел Кочев. За доброто настроение на присъстващите се погрижи НЧ „Братя Миладинови-1914“ - Петрич. Община Петрич отново осигури червено вино за празника на лозаря.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов