Училище в Банско бе домакин на международна среща - blagoevgrad.utre.bg

Училище в Банско бе домакин на международна среща

16 февруари 2019, 10:10 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Обсъдиха проблемите, поставящи деца в риск в позиция на жертви

Под ръководството на РУО-Благоевград СУ „Неофит Рилски” - Банско бе домакин на среща между директорите, педагогически екипи от преподаватели, специални педагози и представители на гръцка неправителствена организация.
Лектор по време на демонстрационните събития за европейски хармонизиран номер, гореща линия за изчезнали деца, бе д-р Росанка Венелинова.Заедно с партньорите от Гърция и с активното участие на  Ивайло Златанов, началник на РУО-Благоевград, бяха обсъдени проблемите, поставящи деца в риск в позиция на потенциални жертви на отвличане или изчезване.
Участниците в семинара бяха запознати с комуникационните възможности на горещата телефонна линия 116 000 по проект „Интегрирани териториални синергии за детско здраве и защита II”.
Гостите от Гърция споделиха своя опит при справянето с проблемите на детската превенция и защита. На срещата от думите на г-жа Барякова, директор на училището домакин, стана ясно, че Община Банско има вече своя стартирала стратегия за превенция на детската сигурност чрез съвместни демонстрационни обучения между училищата и РПУ-Банско.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета