Избрани Новини

ГЕРБ - Дупница се поклони пред делото на Апостола

Проведе се тържествено шествие

Ръководство, съветници и членове на ПП ГЕРБ - Дупница се поклониха пред живота и делото на един от най-великите български революционери - Васил Левски. Отбелязването на 146 години от гибелта му в Дупница започна с тържествено шествие от пл.„Свобода“ до бюст-паметника на Апостола. В шествието се включиха кметът инж.Методи Чимев, народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, зам.кметът Крум Милев и председателят на ОбС - Дупница Емил Гущеров.
Програмата продължи с музикално-поетична част, представена от Мъжкия хор "Св.Иван Рилски", ученици от СУ "Св. Паисий Хилендарски" и ОУ "Христаки Павлович".
"Никога не трябва да забравяме заръката на Левски, че всички народи в България ще живеят в една чиста и свята република, с едни закони – и за българина, и за турчина, и за евреина. „За всичките - еднакво ще е“, тъй рече Левски.  И не само на днешния ден, а и утре, след седмица, след година, застанали тук, пред Васил Иванов Кунчев, трябва да му обещаем едно. Обещание, че няма да спрем да осъществяваме заветите му и да направим България такава, каквато той е искал да я види. Защото заветите на Левски са национално богатство, което дава основата, на която можем да стъпим, за да бъдем равни с другите европейски народи", каза в словото си кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

        Паметта на Апостола бе почетена с падане на колене и едноминутно мълчание. Институции, читалища и граждани поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Левски. Венци бяха положени от кмета Чимев, Крум Милев и Емил Гущеров, от депутата Радослава Чеканска и лидера на МГЕРБ – Дупница Лора Василева.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов